Hjælp Arkivet

Har du lyst til at blive arkivfrivillig?

Skulle du have lyst til at yde en frivillig indsats for arkivet og for vor fælles lokalhistorie, så sig endelig til. Vi har flere projekter i støbeskeen, men ikke ressourcer/personale til at føre dem ud i livet. Vi stiller naturligvis den teknik til rådighed som er nødvendig og sørger for at oplærer dig i den funktion du gerne vil have. Ingen af opgaverne er komplicerede at lære, men at udfører dem kræver en tid vi desværre ikke har.

Scanne og fotografere​

Vi kunne bruge hjælp til f.eks. scanne dagbladets negativsamling, sortere og scanne vor samling af gamle fotografiske glasnegativer, klargøre fotos til web, fotograferer boligkvarterer i Holstebro, fotografere landsbyerne omkring Holstebro (Idom, Nr. Felding, Tvis, Mejrup, Borbjerg, Hogager, Måbjerg, Naur og Sir), fotografere gårdene i de samme sogne, indsamle erindringer.

Artikler​

Har du du mere lyst til at fordybe dig i forskellige emner, ét af gangen, og derpå nedskrive en lille samlet historie, en lille artikel, så vil arkivet med glæde publicerer den her på siden - med navns nævnelse eller anonymt - du vælger.

​​

Lokalkontakter​

Vi vil også gerne have oprettet ”et korps” af lokalkontakter. Et par personer fra hvert sogn i vort område, som kan bistå med viden og indsamling af bevaringsværdige fotos og arkivalier, så vi også får sikret al den spændende historie uden for Holstebro by. – Så meld dig endelig.

​​

Frivillig Koordinator​

Skulle du have lyst til noget af ovenstående eller har du selv en idé til et lokalhistorisk projekt, så kontakt arkivets frivilligheds koordinator Michaek Christensen.

Micheal Christensen

Frivilligheds koordinator /

Besættelsestid

michael@lokalhistorisk-arkiv.dk

Adresse

Lokalhistorisk Arkiv Holstebro

Museumsvej 2B

7500 Holstebro

Tlf: 21 18 79 77

holstebro@lokalhistorisk-arkiv.dk 

CVR nr.: 34744866

Entré

Det er gratis at gå på arkivet.

Åbningstider

Åbent efter aftale